Ben Ağrı ilimizin Doğubayazıt ilçesinde 1991 yılında doğdum.

Eğitim hayatıma 1997 yılında sekiz yıllık zorunlu eğitim için ilkokul ile başladım. İlkokul birinci sınıf ilk dönemini Adana ilimizin Yüreğir ilçesindeki Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu’nda (1997-1998), birinci sınıf ikinci dönemini Ağrı ilimizin Doğubayazıt ilçesindeki Atatürk ilkokulunda (1998-2000), dördüncü sınıfa kadar okudum. Dördüncü sınıftan itibaren Doğubayazıt ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO – güncel adı: Yatılı Bölge Ortaokulu) okudum (2000-2005). İlkokulda tüm sınıflarda tüm dönem sonlarında Takdir Belgesi aldım.

Henüz ilkokul üçüncü sınıftayken (1999-2000), okulumuzda öğrenciler için bir bilgisayar kütüphanemiz bile yokken, dersler arasında yer alan Bilgisayar dersi için, kitap zorunluluğu olmamasına rağmen aileme bilgisayar dersinin kitabını aldırmıştım (o yıllarda aileler öğrencilerin kitaplarını kendileri kırtasiyelerden temin etmek zorundaydı). Bilgisayar kitabını baştan sona defalarca okuyarak neredeyse her sayfasını ezberlemiştim (o zaman ki Word ve Paint sayfalarını hâlâ hatırlıyorum).

Sonradan geçtiğim Doğubayazıt YİBO’da Bilgisayar Kütüphanesi vardı. Bilgisayara olan merakımı bu kütüphanede gidermeye çalıştım. Ancak çok kısıtlı ders süresi yüzünden bilgisayarlarda yaptığım her araştırma yarım kalıyordu.

İlkokul eğitimimi 2005 yılında Doğubayazıt YİBO’da hiç sınıfta kalmadan sekiz yılda tamamladım.

Lise eğitimime ise 2005 yılında Doğubayazıt ilçesindeki Anadolu Eryılmaz Anadolu Lisesi’nde başladım. Lise’de Bilgisayar derslerinde hocalarımızın yardımıyla ilk web siteleriyle tanışma fırsatı buldum. Özellikle web sitelerinin nasıl yapıldığı hususu beni çok meraklandırıyor, bu konuda hem araştırmaya hem icraate gidiyordum.

Lisenin daha en başında evimize babamdan çok isteyerek 12 ay taksitle zorlanarak ödemesine bile razı ederek aldırdığım bilgisayarımız üzerinde akla-hayale gelebilecek her şeyi deniyordum, öğreniyordum. O dönemde bilgisayar dergilerini satın alarak bilgilerimi daha da artırıyordum. Bu dönemde henüz internet ile buluşturamadığımız aile bilgisayarımıza ilk çevirim dışı web sitemi tüm bu bilgi birikimi ve tecrübeler ışığında kurabilmiştim. Bu web sitesinin arayüzü çok sade ve bilgisayardaki klasörleri gezmeye yarıyordu.

Lisede hocalarımızın etkisiyle ilk internet sitesi açma teşebbüsünü başarıyla gerçekleştirdim. Daha sonra birçok web sitesi açtım. Sadece web sitesi açmakla kalmadım, resim-video düzenlemeye de merak saldım. Bilgisayarda birçok program deneyip öğrenmeye çalıştım. İlk kameralı telefon sahibi olduğumda fotoğrafçılar gibi fotoğraf-video çekmeye çalıştım. Tüm bunlar sayesinde tecrübelerim oluştu.

Lise öğrenimimi hiç sınıfta kalmadan 100 puanlık sisteme göre 79,59’luk ortalamayla 2009 yılında tamamladım.

Üniversite eğitimime ise 2010 yılında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda başladım. Hemşirelik bölümünü hiç alttan ders bırakmadan ve dönem uzatmadan 4 yılda, 4’lü sisteme göre 2.70’lik ortalamayla, 2014 yılında tamamladım.

İş hayatına ilk resmi başlangıcım 2015 yılının Eylül ayında Van merkezdeki özel Lokman Hekim Hastanesi ile oldu. Hastane içerisinde Karma Servis – Endoskopi bölümlerinde iki ay kadar burada çalıştıktan sonra KPSS ile 2015 yılının Kasım ayında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine (SEAH) süresiz sözleşmeli olarak atandım. Kamuya geçişim bu sayede sağlanmış oldu. 2016 yılında ise tekrar kamuya hemşire atamaları gerçekleştirilirken atama hakkımı bir kez daha kullandım ve kadrolu olarak tekrar aynı hastaneye atamam gerçekleşti.

2015-2017 yılları arasında SEAH’da Onkoloji Servisinde Hemşirelik görevini icra ettim. 2017 Şubat – 2017 Temmuz arası kısa dönem zorunlu askerlik görevimi (acemi birliğim Mebs Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı/Mamak/Ankara, usta birliğim 39’uncu Mekanize Piyade Tümeni Lojistik Destek Komutanlığı Birinci Basamak Muayene Merkezi) yaparak vatana olan borcumu ödedim. 2017 yılının Temmuz ayından itibaren görevime SEAH’daki Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde (AYBÜ) başladım. Bu yazıyı yazdığım 2024 yılının Şubat ayı itibarıyla AYBÜ’de Hemşirelik mesleğime devam etmekteyim.